Меки, лесни и миризливи стапала со најновите производи на Alverde


Знаете дека секогаш со огромен ентузијазам говорам за сите новитети и прекрасни производи кои лично многу ми се допаѓаат, па така да овојпат би сакала да ви го раскажам своето позитивно искуство со два исклучителни производи за стапала, односно путерот за нега на стапала и спрејот за освежување на стапалата од Alverde со био лимета и био екинацеа.

Верувајте ми, кога за првпат ги пробав овие два производи беше љубов на прв допир. Бев воодушевена од ефектот кој го даваат и огромната потхранувачка моќ врз кожата на стапалата.


Во продолжение на оваа статија ќе ги разгледаме заедно овие два производи, нивниот состав, дејство и ефект врз кожата, со цел да утврдиме дали и зошто се толку ефикасни.

1. Путер за стапала со био лимета и био ехинацеа



Кога на опаковката прочитав путер за стапала си помислив дека станува збор за масен производ кој остава траги и од кој стапалата потоа се лизгаат во сандалите....ах колку не сум била во право (за среќа). Станува збор за еден феноменален производ кој прекрасно ја омекнува кожата на стапалата, па и онаа најсувата. Убавата вест е таа што е наменет и за дијабетичари. Составот на овој производ е:

Aqua, Alcohol*, Myristyl Myristate, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Glycine Soja Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Vitis Vinifera Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Shorea Robusta Seed Butter, Betaine, Citrus Aurantifolia Fruit Extract**, Echinacea Purpurea Extract**, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Disodium Cocoyl Glutamate, p-Anisic Acid, Alcohol, Sodium Cocoyl Glutamate, Parfum**, Linalool**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Citral**

*ingredients from certified organic agriculture
**from natural essential oils

Овој производ има навистина многу интересен состав кој му дава густа структура, меѓутоа состојките се така добро избалансирани што кожата веднаш го впива. Еве на пример богат е со шеа путер кој е од огромно значење кога станува збор за интензивна нега на стапалата, со оглед на тоа што одлично ја храни кожата, а неговото “масно дејство “ одлично е избалансирано од глицеринот. Ми се допаѓа што во производот има и масло од гроздови семки кое идеално ја омекнува кожата. Екстрактите од ехинацеа и лимета даваат одличен мирис на овој производ и го зголемуваат неговото хидрирачко дејство.


Како што може да забележите од сликата, структурата е навистина густа, а како што веќе и напоменав кожата навистина брзо го впива. По само една недела секојдневна употреба, ќе забележите огромна разлика. Со оглед на тоа што е доста хранлив, доволна е мала количина од овој путер за да се нахрани сувата кожа на петиците и стапалата, така што ова пакување од 200 мл. ќе ви трае навистина долго време.

Друга прекрасна работа е неговиот мирис. Обожавам креми, балзами или еве путери за нозе кои прекрасно мирисаат. Како заклучок, овој путер ќе ве спаси во текот на целото лето, особено кога кожата на стапалата и петиците многу повеќе се суши под влијание на топлото, песокот или плажата. Само едно мачкање со овој путер и вашите стапала ќе ги преживеат сите можни непријатности.

Оцена 10.


2. Спреј за стапала со био лимета и био ехинацеа


Кога ќе го испрскате овој спреј на стапалата, прво нешто што ќе почувствувате е неверојатна свежина, односно чувство на ефект на ладење на стапалото. Не знаете колку е прекрасно ова чувство, особено кога температурите се високи и имаме потреба од ладни нозе. Ефектот се чувствува навистина доста долго од моментот на испрскувањето. Формулата на овој производ претежно е на база на растителен глицерин кој е збогатен со органско масло од лимон и мента (која всушност го дава и ладниот ефект), како и екстракти од лимета и ехинацеа, кои одлично ја регулираат и отстрануваат лошата миризба од стапалата.  

Aqua, Glycerin, Alcohol*, Parfum**, Betaine, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Echinacea Purpurea Extract*, Citrus Limon Peel Oil*, Sodium PCA, Sodium Lactate, Menthol, Arginine, Citric Acid, Lactic Acid, Tartaric Acid, Sodium Hyaluronate, Limonene**, Citral**, Geraniol**, Linalool**, Citronellol**, Farnesol**

Се користи на тој начин што се прскаат нозете на оддалеченост од околу 30 см. Верувајте ми, откако ќе го пробате, овој спреј ќе стане дел од вашите омилени производи за нега за стапалата. Доаѓа во пакување од 150 мл.
Важно е да напоменам дека, овој спреј е погоден за вегетаријанци и вегани.

Моја оцена: чиста 10-ка.

И двата производи може да ги најдете во продажните места на ДМ маркет во Скопје.

Се надевам дека статијава ќе ви биде од корист при изборот на вистинскиот производ за нега на вашите стапала.

Како и секогаш ве поканувам да ги споделите сопствените мислења или искуства со производите за нега на стапалата, или да ја споделите вашата навика кога станува збор за нега на стапалата.

Вики

Comments