Подарок под новогодишната елка: прајмер кој прикрива црвенила на лицето од Alverde


Здраво драги мои,

еве уште една предновогодишна статија во која презентирам еден прекрасен производ кој ќе си го добие некоја од вас. Станува збор за прајмерот кој ги прикрива црвенилата на лицето Аnti rötung grundierung на Alverde. Овој прајмер најискрено го немам користено. Ајде најнапред да го разгледаме составот на овој производ и да кажеме збор два за тоа како е направен и кои состојки ги содржи.

Aqua, Carthamus Tinctorius Oil*, Alcohol*, Myristyl Myristate, Glycine Soja Oil*, Glyceryl Staerate Citrate, Cetyl Alcohol, Chamomilla Recutita Extract*, Calendula Officinalis Extract*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Canola Oil, Butyrospermum Parkii Butter*, Xanthan Gum, Dihydroxanthan Gum, Algin, Lecithin, Lysolecithin, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides, Microcristalinne Cellulose, Brassica Campestris Sterols, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**, [+/- Silica, CI 77163, CI 77289,CI 7789, Mica]
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils


Како што може да забележите од самата декларација, станува збор за еден природен производ комплетно без силикони и други штетни состојки што е многу тешко да се најде, особено кога станува збор за ваков тип на производ. Производот е комбинација од разни убави масла и шеа путер кои одлично ја омекнуваат и хранат кожата. Со оглед на тоа што маслата се убаво искомбинирани со другите состојки, овој производ не само што не би требало да масти туку би требало и да се суши бргу. Во една претходна статија напоменав дека фитостеролите се најдоброто нешто што може да се вметне во еден производ чија намена е да го намали црвенилото на кожата, така да овој производ освен естетска цел (да ги прикрие црвенилата) има и за цел да ја намали и спречи нивната појава. Екстрактите од камилица и невен ги зголемуваат смирувачките својства на овој прајмер.

Како што реков овој прајмер го немам користено, меѓутоа пробав тестерче во ДМ така да може да ви кажам дека има убава структура, да ви потврдам дека брзо се суши на кожата и има зелена боја.

Со оглед на тоа што не сум експерт за шминка, се консултирав со некој што знае многу повеќе од мене за шминки и прајмери и ми кажа дека најдобро е прајмерот да се користи под течната пудра, мала количина, нанесувајќи го со прстите.



ДМ Маркет го подарува овој прекрасен и многу корисен прајмер на една среќна читателка. Веќе знаете дека сѐ што треба да направите е да оставите ваш коментар под текстот за козметиката на Алверде (доколку имате пробано нешто) или пак за тоа каков прајмер користите и како најчесто го користите. Може да коментирате во рок од една недела (до четврток 17 декември до 22:30 часот).

Девојки дали сте подготвени да го пробате вашиот нов природен прајмер за прикривање на црвенилата на лицето? Со среќа на сите!!!

Вики

Comments

  1. Primer imam na balea koristeno perfekten e no bi trebalo i ovoj da go probam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Premnogu mi treba vakvo nesto bidejki imam poricki na liceto ^_^

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Е овој производ задолжително треба да се тестира.

    ReplyDelete
  4. Imam koristeno odamna i veke ne se sekavam ni sto marka bese...najcesto go koristev za obrazite, pa pudra,ama nemase bas nekoja golema promena!Bi bilo super da imam sreka i da go isprobam :)

    ReplyDelete
  5. ММ сеуште сум по потрага по вистинскиот прајмер, овој изгледа баш интересно ми се допаѓа тоа што е без силикони кои во главно ги има во секој прајмер со цел да го измазнат лицето и да ги потполнат порите. До сега ги имам пробано само двата прајмери на aura, прајмерот prime me и зелениот прајмер за т-зона од кои повеќе сум задоволна од првиот, па би можело да се проба и овој :)

    ReplyDelete
  6. Немам посериозни проблеми со кожата освен проширени пори и понекогаш нееднаков тен, но само понекогаш.Се случува често да имам благи црвенила на образите и околу носот поради алергии и иритации.Во последно време читав дека зелената боја одлично покрива црвенила бидејќи е боја која е спротивна на црвената и резултатот е неутрализирање, па кога ќе се стави пудра, црвенилото е веќе решен проблем.Јас имам прајмер на силиконска база, немам зборови одличен е, но во последно време те читав и сфатив дека силиконите се една од непосакуваните состојки,па би сакала да го пробам овој на Алверде можеби ќе му биде убава и природна замена :)

    ReplyDelete
  7. Многу корисен производ посебно за зимските денови кога знае почесто да се појави црвенило на кожата. Јас немам голем проблем со акни, ама многу често се случува да ми се појави по некое мозолче пред циклус. Многу добро би ми дошол ваков прајмер со кој многу лесно би се покриле непожелните акни. :)

    ReplyDelete
  8. Ако клучот за спречување на црвенило се крие во фитостеролите, тогаш несомнено овој производ е наменет за мене. Со ваше консултирање,јас се префрлив на Алверде козметиката и повторно ќе кажам, презадоволна сум. Како од вас, така и од брендот... Па радо би го пробала и овој производ,за кој сигурна сум дека повторно ќе добиеш порака од мене,само со пофалби.
    Поздрав,Џинџер.

    ReplyDelete
  9. По случаен избор со апликацијата рандом избран е последниот коментар односно оној на Верица Ристовска. И честитам и ја поканувам да ме исконтактира по приватна порака за подигање на наградата.

    ReplyDelete

Post a Comment